Howard soffa

  Howardsoffor 2-sits  
 

howardsoffa ikea

Howard soffa finns ej på IKEA

IKEA är helt klart den som säljer flest soffor i Sverige med EKTORP som den storsäljande modellen. Dock har de inte några Howard soffor i sitt utbud.

Varför kan man bara spekulera i. Många andra möbelkedjor har kopior av den kända soffmodellen. Kanske vill IKEA bara ha sina egna modeller som de utvecklat själva. Eller att Howard soffa inte är den sort av modell som deras kunder eftersöker. Sannolikt gör de marknadsundersökningar över vilka soffor som kommer att bli populära. Kan också vara priset, att det helt enkelt inte kan producera en Howard modell som är tillräckligt prisvärd ut mot kund.

Faktum är att Ikea inte har hjul, som är så typiska för Howard, på någon av sina soffmodeller. TIDAFORS är väl den soffa som mest liknar en Howard soffa i sitt utförande med sina bulligt svängda armstöd.

Sannolikt kommer Howardsoffan inte heller in i sortimentet under överskådlig tid. Trots rådande designtrend. De har ju sedan 1950-talet haft tid på sig att kopiera den.

Som de flesta vet grundades IKEA av Ingav Kamprad 1943 och sålde från början helt andra saker än möbler, exemplvis pennor, nylonstrumpor med mera. 1955 började de sälja möbler som de designade själva. Och platta packet som kunden själv kunde skruva ihop möblerna blev deras signum.

» Tillbaka till Howard soffa

 
 
 
 

info(a)howardsoffa.info